Lite om mig-blogglista

Tänkte skriva lite om mig, tar hjälp av en blogglista som jag hitta hos Izabella

Namn:
Linnea
Ålder: 17
Längd: 1.66 när jag fick mitt senaste pass, -11
Sko-storlek: 38-39.
Född: I Stockolm
Bor: Stockholm
Gör just nu: Bloggar och tänkte fixa lite med designen på bloggen, får se om jag hinner...


Allmänna frågor:
Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Glad, snäll och pratglad (hatar pinsam tystnad! Så det undviks!)
Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Dåligt tålamod, hatar att stressa och har ibland svårt att komma i tid!
Vad är du rädd för: Inte rädd men tycker dessa är äckliga, ormar insekter spindlar osv, förlora någon jag älskar eller som står mig nära och att inte kunna ge min son det han behöver
Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Jag är mig själv, leker inte med folk eller ljuger. 
Har du körkort och egen bil: Nej men snart hoppas jag! 
När tog du ditt körkort: -
När grät du senast:Idag, gravidhormonerna är kvar... Jäkla film.
När skrattade du senast: När min älskade lillasyster skvätta ner hela mig med vatten och skum från badkaret (5minuter sedan)
Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Jag ville laga mat på tv! Typ som Per Morberg eller Jamie Oliver
Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: Många gånger, undersökningar, opererats och fött barn!
Värsta smärtan du råkat ut för: Jag födde min lilla son
Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Jag gick igenom en underbar graviditet, förlossning och får spendera varje dag med min fina son!
Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: Några människor som ljugit och betet sig illa
Har du någonsin sportat: Ja då, gymnastik, balett, badminton, tennis, simning, ridning, gymma och säkert något mer
Någon du ser upp till: Min underbara MAMMA
Vad finns alltid i din handväska: Blöjor, ersättning, extra kläder, extra napp ochen massa annat till bebis men även pengar, nycklar, mobil och handkräm
Har du varit utomlands någon gång: Ja, Spanien, Grekland, Danmark, Finland, Italien, Paris, England, Gran canaria (alla öarna tror jag) och en del andra ställen
Vilken plats var finast: De var fina på olika sätt! Paris och Italien var underbart men samtidigt hade jag det jättebra i Spanien och Gran canaria också! Så Måånga ställen!
Största stad/städer du varit i: Ingen aning, knappt koll vart jag varit som liten

Lite mer personliga frågor:

Har du piercing eller tatuering: Jag har hål i öronen.. Jag vill däremot ha några tatueringar tex en cupcake på sidan av magen, bebis namn på armen och en fin text.
Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Ja

Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Ja
Hur många sex-partners har du haft: Privat 


 

Antingen-eller-frågor:
Hamburgare eller pizza: Inget, mår bara dåligt av dem bägge men goda är dem ändå!

Kött eller fisk: Fisk, helst veg!

Hund eller katt: Uppväxt med katt men tycker även om hundar
Aftonbladet eller expressen: -
McDonalds eller MAX: McDonalds

Charter- eller skidsemester: Båda
Sverige eller Utlandet: Beror på vilket utland, men jag GILLAR värme
Sport eller nyheter:-
Hockey eller fotboll: Ja eftersom killen här hemma är en fotbollsfantast så är det mest fotboll nu men tidigare såg vi mycket hockey!

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Personen i sig
Sommar eller vinter: Sommar

Vår eller höst: Vår

Flyg eller tåg: Bägge

Bil eller buss: BIL, men går hellre. Bebis gillar inte bilstolen

Lite om mig!


Det går segt...

....med bloggdesignen! Suttit ner två gånger typ 10 minuter.. Sen har min lilla bebis vaknat eller så har jag inte kännt att jag haft varken tid eller lust.

Suck! Men snart så! *peppning, peppning*


Inspiration-barnrum

Kikar på inspiration & idéer till bebis kommande barnrum...


Grattis mamma!

Grattis på din dag älskade mamma/mormor!

Napoleontårta, misslyckade hallongrottor, kolasnittar och mina kanelsnurror!

Mums, nu ska vi börja med maten!


Urk

Jag har sovit 1.5timmar inatt.. Suck! Oliver sov men jag låg och tänkte...

(skrivet 08.55)


Silver Cross

Jag tycker om detta märke på vagn! Silver Cross från England, dyrt men så snyggt! Paraplysulkyn finns med på min önskelista inför sommaren. Jag fyller ju 18 år! Liggvagnen kostar 11000 och sulkyn 1995.. Det ekar i plånboken!

Man kan köpa liggvagnen billigt begagnad men jag skulle köpt en ny om jag bestämt mig för den vagnen! Den en otroligt stor, funkar säkert utmärkt i england.. Undrar hur man fäller ihop den?? Såg att man även kan köpa deras nya liggvagnar, lika ICandy och andra liknande märke! På deras sida hade de även täcken och kuddar till vagnen! Rutiga, stilrena tyger. Enkelt och snyggt. Men inget jag skulle köpa=) har ju min fina Emmaljunga City Cross i färgen PRO Coffee!

Gillar färgen på sulkyn längst ner, 1995kr på olika hemsidor + frakt! Sulkyn heter Silver Cross Zest Vouge Humbug och liggvagnen heter Balmoral och Kensington!

Sugen en Silver Cross? Besök deras hemsida http://www.silvercross.co.uk/

God natt!


Huuuua, "pust"

Otroligt! Bebis har somnat, vaknat efter 2 minuter. Skrikit, gnällt, gnytt, rullat runt, legat på mage, rygg, sida, sida osv... 19 började jag försöka få han att somna, han somnade för 10minuter sen och har hittils inte vaknat eller låtit. Jag vill sooova! Så jäkla trött! Han har skrikit i mitt öra 4.5 timmar nästan, aj.. Hörsel är iallafall kvar! Jag & pojkvännen ska poppa popcorn och mysa ner oss i sängen framför en film. Mysig fredag?

Jag har nyss slagit in mammas present och plockat upp lite av påsksakerna vi tog fram idag!

Ha en skön fredagskväll!


Bullbak!

Jag & mamma bakar bullar inför hennes födelsedagsfika på lördag! Grattis i förskott mamma! Det blir kanelsnurror och snäckor =) bilder kommer! Första gången jag gör snurror... Har alltid gjort snäckor!

Vad gör ni när ni bakar bullar, snäckor, kringlor, snurror eller längder?


Ej godkänd

Oj oj oj! Varken kokade ärtorna, moset eller torsken var godkänd! Han tog en sked sen var det stopp.. Men jag försökte 3 ggr, han öppnade munnen och fick en sked. Genast börja han få kväljningar och grimaserade en massa.. Jag vet sen tidigare att han inte gillar hemkokta puréer men ändå. Jag ger mig inte! Tänkte koka kyckling och rotfrukter imorgon!

I WILL NEVER GIVE UP!!

(skrivet igår 18.05, http://blogg.se">blogg.se strulade för mig)


Tröttheten slår till

Jag & bebis var på klapp & klang idag! 10.30 stod vi utanför och låste vagnen, tog av ytterkläderna och laddade! Vi hade otroligt kul! Som vanligt kan man säga, trevliga mammor och glada bebbar. Perfekt förmiddag! Sen efter mötte vi upp manma&bebis moster, handlade lite och promenerade hem! Liten hade svårt att somna men 50m hemifrån slocknade han. Sov 2.5 tim! Hans lunch vart 2 timmar sen, men det gjorde inget. Han var pigg! Dock sover han nu igen, om en stund ska jag laga middag! Torsk med mos till oss men ärter, potatis och torsk till bebis. Homemade!

Nu ska jag vila lite till innan matlagning!


Så olika men ändå så lika!

Jag fyllde i bebis "mitt första år" bok tidigare idag, kikade även i min och min systers! Utveckling, vikt osv allt är så olika! Min syster och bebis låg/ligger bägge på normal kurvan medan jag låg långt under.. Helt otroligt att alla kan vara så olika. Ingen i min föräldragrupp eller någon av de mammor jag träffar har barn som väger samma och är lika långa vid samma ålder.. Bebisar är så lika men ändå så olika!

Min vikt och utveckling som liten..

Vid födelse: 2900kg & 50cm
1 månad gammal: 3700kg & 53cm
3 mån gammal: 5500kg & 59cm
6 mån gammal:  6600kg &65cm
9 mån gammal: 7200kg & 71cm
1 år: 8500kg & 74cm

Satt när jag var 5 månader
Gick när jag var 10 månader
Första tanden vid 8 månader
Pratade vid 11 månader
Sov hela natten 3 veckor gammal
Kröp vid 8 månader

Som bebis låg jag lågt under "normal kurvan" tills jag var 6 år och skolan började! Fick troligen intryck av alla där att man skulle äta sin mat....

Min lilla bebis i utveckling...

Vid födelse 3240kg & 49cm
1 månad gammal 3820kg & 54cm
3 mån gammal 5870kg & 60.5cm
6 mån gammal 7930kg & 67.5cm
Nu ca 8 månader 8450kg & 69cm

Satt när han var ca 4 månader
Sov hela natten enstaka gånger sen vid 3 månader
Började krypa vid ca 7.5 månader
Första tanden 7.5 månader

När han föddes låg han under "normal kurvan", nu ligger han under igen.. Men från 2-6 månader låg han mitt på "normal"!



Lite skillnad ? =)


Barnvakt

Jag ligger och ser film med syster! Bebis sover sen 20min tillbaka efter en kamp i 30min.. Han är i någon period där han har svårt att somna och skriker men när han väl somnar sover måååånga timmar. Han äter sällan på nätterna och vaknar oftast bara 5min och vill ha nappen sen sover han igen. I sin säng! Funkar utmärkt! Jag får sömn och han också =)

Jag och syrran ska se film och sen ska jag virka och hon sova! Designen går stegvis just nu, lite klart men mycket kvar.. Jag sitter vid datan när jag hinner och har lust. Men nu ska vi få lite syskontid, god natt!


Urk...!

Jag, mamma, syster och bebis åkte för att posta några brev och handla. Väl framme vid mataffären sov bägge barnen.. Det ösregna ute och ingen av oss hade lust att handla längre.. Breven lades på och jag kom på idéen att åka till McDonalds och äta. Big mistake! Jag mår illa, påväg att kräkas hela bilresan hem och usch... Jag har blivit dålig tidigare av hamburgarna och tillbehören men jag var sugen just idag!

Urk... Ska ta och bädda ner mig en stund, bebis sover än!


Hej, välkommen in till Ungmamaz!

Hallojsan!

Jag har tidigare bloggat på minbebis.com men tänkte testa denna plattform nu! Vill inte enbart skriva om mitt liv som ung mamma till min lilla son som kommer gå under namnet bebis! Jag har valt att inga foton eller hans namn kommer visas på bloggen. Han är mitt privatliv och mitt allt! Vill inte exponera honom för er alla. Men ni kommer hitta en massa annat skoj inne hos mig! Kika gärna in här och lämna gärna en kommentar! Det uppskattas =)
Bloggdesignen ska jag nu fingra på och redigera en massa! Har inte bestämt mig riktigt hur jag vill ha det så det kanske tar några dagar! Men fint hoppas jag det ska bli :) kommer göra allt själv genom CSS osv.

Jag ska fingra lite på designen nu sen gå och lägga mig, min lille bebis sover sen länge!

Sov gott!


VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG, UNGMAMAZ!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!