Påskägg?!

Hittade det här receptet inne hos http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://mskafferi.blogg.se/2012/april/chokladagg-med-vit-chokladmousse-och-aprikoss.html

Måste provas! Nedan är inlägget från hennes blogg!


Chokladägg med vit chokladmousse och aprikossylt


Här kommer ett lite roligt tips till påsken. Kinderägg fyllda med vit chokladmousse och en rinnande "gula" gjord av aprikossylt. Det ser bra mycket mer avancerat ut än vad det är, det är faktiskt väldigt enkelt. Var lite försiktig när du tar bort toppen på chokladäggen bara så att de inte spricker.

Kanske en passande dessert till påskbuffén?

Chokladägg med vit chokladmousse och aprikossylt

Ingredienser
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt
1 tsk vatten

Gör så här:
1. Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
2. Smält den vita chokladen i en skål i mikron (se upp så att den inte blir bränd).
3. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
4. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Blanda aprikossylt och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten "smälter". Låt svalna.
6. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.

Otroligt kul recept!!


Kommentarer från er söta läsare.

men mums vad gott dessa såg ut att vara :D

2012-04-06 // 20:45:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!